Zorg tijdens de kraamtijd

 

 

Vanaf het moment dat jullie thuiskomen uit het ziekenhuis of vanaf het moment dat je thuis gaat bevallen heb je recht op kraamzorg. De uren gaan in vanaf de geboorte tot en met de achtste dag. Blijf je een paar dagen in het ziekenhuis dan gaan die dagen af van de kraamzorg thuis. Samen met jullie kijk ik naar welke werktijden fijn zijn binnen jullie gezin. Soms is het fijn als ik er de eerste dagen wat langer ben. Wat voor jullie belangrijk is om te weten is dat ik de uren flexibel kan verdelen naar jullie wens.

De zorg voor moeder en kind is het belangrijkst, maar aandacht voor de papa en de eventuele broertjes/zusjes wordt ook zeker niet vergeten! Ik geef jullie ondersteuning, uitleg, tips en tools bij de verzorging van de baby.  Dagelijkse controle van de gezondheid van jou en de baby noteer ik in een zorgplan. Het huishouden wordt bijgehouden zodat jullie daar geen omkijken naar hebben. Ook hierin lever ik zorg op maat. Het ene gezin kan het fijn vinden dat er elke dag overal stofgezogen wordt en het volgende gezin is juist blij met een boodschap of avondeten dat klaar staat.

Ik vind het één van de grote voordelen van het werken als zelfstandige dat ik nu alle vrijheid en tijd heb voor elk gezin dat ik zorg geef.

Om een goed beeld van mij te krijgen kunnen we natuurlijk persoonlijk of telefonisch een kennismakingsgesprek hebben. Rond de 30 weken zwangerschap neem ik sowieso contact met je op voor een intake gesprek.